fbpx

HIFU лифтинг процедури за млада кожа

В днешната статия ще разясним какво точно представляват HIFU лифтинг процедурите и каква е причината да са толкова предпочитани пред инвазивните алтернативи за подмладяване на кожата.

HIFU лифтинг – какво представлява?

HIFU (съкратено от английски – high intensity focused ultrasound) e вид разкрасителна процедура, използваща високоинтензивни ултразвукови импулси, които проникват в кожата и развиват температура до 65°С – 70°С. Този процес предизвиква сгъстяване и скъсяване на съществуващите колагенови влакна, което води до засилено производство на колаген и лифтинг ефект.

За разлика от останалите неоперативни процедури, HIFU достига до най-дълбоките слоеве на кожата (прониква до повърхностната мускулна апоневротична система SMAS – слоят, покриващ мускулите) и осигурява трислоен лифтинг ефект. Това за момента все още не може да се постигне с никоя друга терапия от този вид.

При хайфу процедурите за зона лице и шия се използват специални касети, съответно с дълбочини 1,5мм, 3мм и 4,5 мм. Всяка конкретна дълбочина се използва за определен участък от лицето и шията.

Важно е да уточним, че при по-новите поколения HIFU се използва и накрайник с дълбочина 2 мм, който е предназначен за най-чувствителните участъци от лицето.

При третиране на зони от тялото се работи с накрайници, използващи по-голяма дълбочина – 6мм, 9мм, 13мм. Най-честите несъвършенства, които се третират с HIFU на тялото са отпусната кожа, натрупани мазнини, целулит и отпуснати подкожни мускули.
 

Как да изберем хайфу център и добре обучен терапевт?

Във Valeré винаги избираме най-актуалната и изпитано работеща апаратура. А за да сме напълно уверени в резултатите, членовете на екипа ни са най-строгите съдници. Ако дадена технология не работи за нас, няма да я предложим и на вас. 
 
HIFU се доказа във времето като работеща технология и ние вярваме, че е такава. За съжаление, обаче,  все по-често при нас идват клиенти със незадоволителни резултати или дори с нанесени вреди. Технологията може да бъде средство за създаване на изумителни резултати, контуриране и ремоделиране на лице и тяло, но може да бъде и изключително опасна ако попадне в ръцете на необучен и неопитен оператор. Именно затова е от изключителна важност да се информирате добре преди подлагането на подобна процедура. Избирайте единствено апаратура от последно поколение и доказано компетентни специалисти. 
 
Членовете на HIFU екипът във Valeré са и официални треньори, презентатори и експерти HIFU технолгии към BoyaBeauty Bulgaria – ексклузивен вносител и дистрибутор на високотехнологична естетична апаратура за Европа. Екипът ни е преминал множество обучения и е официално сертифициран да извършва резултатни и безопасни хайфу терапии.

При какви състояния е подходяща HIFU процедурата?

С появата на новите поколения хайфу лифтинг, вече се третират ефективно не само процесите на стареене, но и много несъвършенства по тялото, причинени от различни фактори. Изключителни резултати се постигат срещу:

Бръчки
Отпуснати подкожни мускули
Отпусната кожа (лице и тяло)
Нарушен контур на лицето
Двойна брадичка
Тъмни кръгове/торбички под очите
Целулит и мастни натрупвания
Други кожни проблеми

Болезнена ли е процедурата?

При по-старите поколения HIFU, много от подложените на процедурата се оплакват от неприятно усещане и дискомфорт. За обща радост, при новите поколения този проблем е решен и не се усеща болка по време на терапията. Възможно е да се усети само леко боцкане при хората с по-чувствителна кожа.

Още един плюс при хайфу е, че няма възстановителен период след терапията. Може да продължите с ежедневните си задължения веднага след процедурата.

Колко HIFU процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от индивидуалното Ви състояние, възраст, начин на живот и използвания апарат. За максимални резултати, обикновено се следва протокол от 1-4 процедури, разделени на веднъж месечно. След консултация, Вашият специалист ще определи колко точно терапии са необходими за Вас.

Постигнатият ефект от терапията се запазва дългосрочно във времето, поради активирането на възобновителните процеси. За запазване на резултатите е препоръчително да се извършват поддържащи терапии един път в годината.

Има ли противопоказания?

Хайфу терапии не се препоръчват при следните състояния:

Бременност и кърмене
Онкологични заболявания
Тежки форми на акне
Открити рани върху зоната, която ще се третира
Прием на лекарства за разреждане на кръвта

HIFU се е доказала във времето като една от най-ефективните неинвазивни процедури за забавяне на процесите на стареене, стягане на отпуснатата кожа, редуциране на мастните натрупвания и справяне с други кожни състояния. Подходяща е както за жени, така и за мъже на възраст над 30 години, които не са привърженици на оперативните методи за подмладяване и търсят безопасна алтернатива, без странични ефекти и възстановителен период.

Ако все още не сте изпробвали високорезултатната хайфу процедура, Ви съветваме да не чакате повече и сами да се убедите в нейната ефективност! Във Valere Aesthetics работим с HIFU апаратура от последно поколение, благодарение на която сме постигнали изключителни резултати за нашите клиенти. Свържете се с нас за безплатна консултация.